Huur een comfortabele, duurzame sloep en ontdek Nederland vanaf het water

Je dag meer smaak geven? Kies uit verschillende arrangementen

Betaal veilig en snel via onze website

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht je desondanks ergens nog geen duidelijkheid over hebben schroom dan niet om contact op te nemen met de locatie waar jij een boot huurt.


Kies een onderwerp


Algemene voorwaarden

Je hebt geen vaarbewijs nodig en je hoeft ook geen ervaren schipper te zijn. De boten van Bootrent zijn leuk en eenvoudig te besturen. Je krijgt voor vertrek een korte uitleg en daarna ontdek je zelf heel snel hoe de boot werkt. 

Er mogen van onze verzekeraar maximaal 8 personen aan boord. Uit ervaring weten we ook dat je met dat aantal ook nog enig comfort ervaart. Omwille van de verzekering moeten we wel streng zijn op het maximaal aantal personen. Daarbij moet nog vermeld worden dat een kind - groot of klein - ook als persoon meetelt. 

Ja. Om een boot van Bootrent te mogen besturen moet je minimaal 18 jaar zijn. Bij aankomst dien je je ook te legitimeren. Neem dus een geldig legitimatiebewijs mee. 

Ja, je bent via ons verzekerd. Daarbij geldt een niet af te kopen eigen risico van €250,-.

De belangrijkste (ongeschreven) regel luidt: varen doe je samen! Een andere belangrijke regels zijn dat je goed rechts houdt en voorrang geeft. Voor meer regels - goed lezen!- klik je hier

Ja, de borgsom is voor iedere locatie gelijk: €150,-. Deze borg betaal je ter plaatse. Als je terug bent van jouw vaartocht dan wordt de sloep geïnspecteerd en als er niks beschadigd is dan krijg je jouw borg ter plaatse terug. Dat kan via een retour-pintransactie of contant. Dat verschilt per locatie en kan ook in overleg geregeld worden. 

De Algemene Voorwaarden van de locaties kun je vinden wanneer je bijna aan het eind van jouw boeking bent. Je kunt de reservering alleen definitief maken wanneer je je akkoord verklaart met deze voorwaarden die je kunt lezen wanneer je de betreffende link aanklikt. 


Reserveren en betalen

Reserveren kan uitsluitend via onze website. Wil je vandaag varen dan kun je bij de betreffende locatie zien of er vandaag een sloep beschikbaar is. 

Indien een sloep beschikbaar is kan dat zelfs ter plekke. Als je zekerheid wilt dan raden we je aan om de beschikbaarheid te checken bij de betreffende locatie. Hou er echter rekening mee dat de locaties een beperkt aantal boten hebben en het bij mooi weer vooral in de weekenden erg druk kan zijn. 

De locaties werken allemaal met tijdblokken (dagdelen). Indien je specifieke wensen hebt dan zul je even contact op moeten nemen met de locatie om de mogelijkheden te bespreken. 

We vragen altijd om een betaling vooraf, net als bij theaterkaartjes. Dat gebeurt na het reserveren via onze website. Dan word je automatisch doorgelinkt naar de betaalomgeving. Je kunt natuurlijk de gok nemen en op de bonnefooi naar een locatie gaan, maar we geven geen garantie op beschikbaarheid. 

Ja, de bevestiging krijg je per mail. Deze mail dien je ook mee te nemen. Mocht je geen bevestiging hebben ontvangen, controleer dan even je spambox of junkmail folder. 


Annuleren

Dat is een goeie vraag. Annuleren is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Zo kan het zijn dat er uitgerekend op jouw dag slecht weer voorspeld wordt. Als dat het geval is, dan neem je contact op met de locatie waar jij gereserveerd hebt.  Bootrent zelf gaat niet over annuleringen

Als je wilt annuleren dan mag je tot 48 uur van tevoren je reservering kosteloos verzetten. Je mag dan meteen een nieuwe datum kiezen. 


Tijdstippen

De meeste locaties hanteren dagdelen van drie uur. Check even bij de betreffende locatie waar je wilt reserveren of dat ook zo is. Sommigen wijken hier wel eens vanaf. 

Jij huurt een boot voor een maximale periode van x uur. Indien jij korter dan dat wil varen dan mag dat, maar je krijgt geen restitutie of tegoed. We adviseren je dan ook om de vaartijd lekker vol te maken. 

Je hebt de boot gereserveerd voor een bepaalde tijd. Je kunt langer varen, maar alleen wanneer het ook mogelijk is. Je zult dan ter plekke de beschikbaarheid moeten controleren, via de site dus, en dan kun je als er ruimte is, de boot voor nóg een dagdeel huren. Je dient dan opnieuw te reserveren.

Je kunt varen tot het einde van het door jou gererveerde tijdblok. 

De locaties verhuren de sloepen van 1 april tot 31 oktober. Daarna gaan de boten in de winteropslag en krijgen ze een grondige onderhoudsbeurt zodat ze het volgende jaar weer voor heel veel duurzame waterpret gaan zorgen. 


Prijzen kosten

De minimale verhuurprijs is €80,- per dagdeel. De verschillende locaties kunnen boven die bodemprijs gaan zitten, daar gaat Bootrent niet over. Je kunt bij de locaties zien wat hun tarieven zijn. 

De verhuurtarieven zijn inclusief BTW, verzekering, stroomverbruik en gebruik van kussenset. 

De tarieven zijn exclusief de borg van €150,- en eventuele arrangementen. 

De borg van €150,- is een vaststaand bedrag, dus bij iedere locatie betaal je dit bedrag contant. Als je terug bent gekeerd van jouw boottocht dan wordt de boot geïnspecteerd en als er niks aantoonbaar beschadigd is door jou dan krijg je jouw borg terug. Dat kan via een pintransactie of contant. In welke vorm dat gebeurt verschilt per locatie en gaat vaak in overleg. 


De boten

Er is één soort boot: de Alumax Bull 60. Deze robuuste, duurzame sloep is van aluminium en zelflozen. Dat wil zeggen dat het water dat op de bodem ligt vanzelf weer afgevoerd wordt. Als je met veel mensen achterop de boot gaat zitten, dan stroomt er vaak wat water naar binnen. Geen paniek want als je het gewicht gaat verdelen dan stroomt dat water vanzelf weer weg. Ook als het regent dan wordt het regenwater vanzelf geloost. 

De Bootrent boot is 5.70 meter lang en 2.10 meter breed. 

De Bootrent boten worden aangedreven met een 2,5KW elektromotor. .Wij kiezen daar bewust voor omdat wij iedereen willen laten genieten van al het moois wat Nederland heeft te bieden op en aan het water, maar wel op een verantwoorde wijze. Wij willen het milieu niet onnodig belasten. 

En door zo'n stille boot hoor je je omgeving ook nog eens beter. ;-) 

Niet hard. Want we hebben de snelheid begrenst op 6-8 km per uur. Dat hebben wij om twee redenen gedaan:

1. hoe harder je vaart hoe sneller de batterij van de motor leeg raakt.

2. hard varen beschadigt de oevers en kades. En Bootrent hecht heel veel waarde aan een schoon milieu en instandhouding van natuurgebieden. 


Arrangementen

De locaties bieden zeer smaakvolle arrangementen aan waarmee jij jouw dagje varen nóg smaakvoller maakt. Het is niet toegestaan om zelf versnaperingen mee te brengen. 

De locaties luisteren graag naar jouw wensen op het gebied van bijvoorbeeld dieëten en allergiën. Maar ook als je andere wensen hebt, omdat je bijvoorbeeld gaat trouwen, is het mogelijk om op maat bediend te worden. 

Sommige locaties hebben ervaren stuurlui aan wal die jou heel graag rondvaren. Daar is in de meeste gevallen wel een prijs aan verbonden. Soms staat deze vermeld op de site, bij de betreffende locatie, en soms doe je er verstandig aan om even contact op te nemen. 


Lekker varen, maar wat mag wel en niet aan boord?

Roken is toegestaan. Maar niet in de buurt van de accubak (dat is die kist in het midden van de boot) en de peuken mogen beslist NIET in de accubak te gooien en ook niet overboord te 'schieten'. Eenden en vissen roken niet. 

Goeie vraag en die spelen we graag door naar de betreffende locatie. 

Nee, je krijgt geen kaart mee. Je kunt eventuele vaarroutes vrij eenvoudig op internet vinden. Het is echter leuker om het zelf allemaal te ontdekken. Spreek bijvoorbeeld mensen aan die zich ook op het water bevinden en vraag hen eens naar een route. 

Zo'n beetje iedere telefoon heeft tegenwoordig gps en als je naar Google Maps gaat dan zie je heel snel waar jij je bevindt. En mocht het écht spannend worden wees dan niet bevreest: de boot beschikt over een track & trace systeem dus we vinden je altijd terug. 

Het is net als met autorijden. De bestuurder, de schipper in dit geval, mag absoluut geen alcoholische dranken gebruiken. Denk erom: de boetes zijn evenhoog als wanneer je gepakt wordt in de auto.

Nee, dat mag niet. Ten eerste omdat de locaties zelf zeer smaakvolle arrangementen aanbieden, en ten tweede beschermen wij met deze regel de natuur maar ook jou zelf want vuur in combinatie met de accu's aan boord is geen goed plan. 


Wat moet ik doen bij een storing van de boot

Kijk hoeveel volt er op het groene schermpje aangegeven wordt. Dit moet 24V of meer zijn. Alles daaronder duidt op een lege accu. Neem contact op met de locatie voor advies. 

LET OP: Zet eerst de motor op neutraal en schakel hem uit. Controleer vervolgens de schroef om te zien of er wellicht vuil in zit. Dit kun je vervolgens verwijderen en daarna de motor weer starten. 

Sloep

Dit is ‘m

Duurzaam, veilig en comfortabel. De Bootrent sloep is een stoere boot met vriendelijke eigenschappen. Hij is handgemaakt van aluminium en voorzien van comfortabele kussens, een biminitop om te beschermen tegen de zon en een zwemplateau zodat je optimaal kunt genieten van jouw vaartocht. 

De Bootrent sloep is

  • Gemaakt van duurzaam aluminium
  • Door iedereen te bevaren
  • Energiebewust

Geef meer smaak aan je dag